PRIMA MENSEN WORDEN GEËERD MET MONUMENT

Midden in Nederland op de dijk aan het Veluwemeer in Flevoland staat het Monument voor Prima Mensen. “Op internet heerst een vrijblijvend engagement van ‘liken’. Deze vrijblijvendheid moet verbroken worden en vertaald worden naar lof-serenades in de publieke ruimte!’’ Zo stelt sociaal kunstenaar Himmelsbach de Vries new balance 575. Het monument geeft symbolisch het optimisme van Nederland zo weer.

Het kunstwerk is een betonnen homepage voor de prima mens; een gedenkplek voor inspirerende kunstenaars, schrijvers, goeroes en vrienden. “Er zijn zo veel mensen die mooie dingen initiëren zonder dat ze daar een pluim voor ontvangen of dat iemand er van hoort new balance 577 outlet. Door een persoonlijke huldiging wil ik de warme en persoonlijke kant van de mensheid belichten.’’ Het kunstwerk zal gedurende de tijd steeds meer groeien en zo een groep van prima mensen gedenken.

Iedereen kan een prima mens aandragen via www.monumentvoorprimamensen.nl. Een voorwaarde is dat tien andere personen de voordracht moeten steunen. Een prima mens wordt dan geëerd met zijn of haar naam op een tegel die bij het kunstwerk wordt gelegd.

OPENING MONUMENT VOOR PRIMA MENSEN

Op dinsdag 25 augustus onthullen wij het tweede nieuwe kunstwerk van de Flevo Ku(n)st Boulevard, ”Monument voor Prima Mensen” van Domenique Himmelsbach de Vries. De eerste steenlegging zal die dag ook plaats vinden jordan 7. Wilt u graag aanwezig zijn bij deze feestelijke gelegenheid, dan is dat mogelijk door u aan te melden voor vrijdag 21 augustus, via info@flevokunstboulevard.nl.

Het kunstwerk in de maak. Juni 2015