Cursus wilgentenenvlechten voor de Palingkubbe van Laura van der Zee

De eerste was op een boerderij De Mythe.
Dit was een hele bijzondere ervaring. Deze mensen waren zelfvoorzienend. Hielden eigen dieren en verbouwde eigen voedsel new balance mens sale. Het was een prachtige oude boerderij die nog grotendeels intact was (met bedstede en alles van hout en op diverse plekken houtkachels..echte warme geitensokken sfeer hing er dus!) Over hingen en stonden gemaakte manden. In een (zelfgebouwde) lemen schuur van wilgentakken met hout haard kreeg van half 10 tot 5 uur les. Ik was er een heel weekend en bleef daar ook slapen.

Het was zweten…heel moeilijk vond ik het, en de eerst dag deel dat ik daar zat had ik het bijna opgegeven. Ze had mij al gewaarschuwd want eigenlijk heb je jaren nodig voor een mooie techniek en het juiste gevoel voor het materiaal. Maar uiteindelijk heb ik twee manden gemaakt. Deze manden hadden de technieken die ik straks nodig heb voor het maken van het grote beeld! Ik begon met een wat simpelere model-een hangende mand en eindigde natuurlijk met een palingkubbe!

De tweede cursus was bij Piet Hein Spierings
Deze man nam mij mee met een een project voor een basis school. Hij moest een plein voor een basisschool inrichten met een aantal natuurlijke speel toestellen. De bedoeling was om kinderen en ouders ook mee te laten helpen. Piet Hein vond dit de beste manier om te leren…uitleggen hoe je moet vlechten! En dat was het ook!

Ik kwam er achter dat het een hele zware klus was! De bossen wegen zo 20/ 25 kiio en het werken met een boor voor het maken van gaten in de grond was heel zwaar.De paling in de grond moeten er ingeramd worden met een enorme houten hamer womens new balance minimus mr00. Ook het werken boven je hoofd is vrij zwaar waneer je de takken naar elkaar toe moet buigen en ze om elkaar moet wikkelen. Daar kwam nog bij dat het guur nat en koud buiten was! echte mannen werk dit! Afzien en doorzetten! maar ik kan het nu ook!